Termene și condiții

1. Definitii


Termenii și condițiile generale prevazute în continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de către GRAPHOS SRL și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.artesis.ro către Cumpărător și pot fi modificate oricand de către GRAPHOS SRL, fără notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – societatea comercială GRAPHOS SRL , având sediul social în Iasi, Sos.Nicolina, nr.33, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J22/2161/2007, CUI 22183294.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumparatorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci înregistrate și înregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Sitewww.artesis.ro

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. Documente contractuale


Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își deruleaza operatiunile.
 Comanda va fi compusă din urmatoarele documente:

a. Comanda (împreuna cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.

b. Termeni și condiții

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
 Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).
 Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrarii comenzii.
 Termenii și condițiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. Obligatiile vânzătorului


a. Vânzătorul își va utiliza cunostintele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care indeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

b. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

4. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul intelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvalui unei terțe parți sau va face publice, nici una dintre informarile primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafica și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.Toate elementele de continut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafica și design care apar pe site – logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice si dinamice, text și/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a SC GRAPHOS SRL, fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect prin licente de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parti, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original.

5. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumparatorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Vânzătorul poate modifica abordarea, politica și conținutul ofertelor, reducerilor, discounturilor si promoțiilor sale fără o notificare prealabilă.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul își exprimă acordul sa primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail mentionată în Contul său.

6. Responsabilități

Vânzătorul se obliga să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat . Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligatiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.Vânzătorul va fi raspunzator în cazul în care sub-contractantii și/sau partenerii săi de orice fel implicati în executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.Vânzătorul nu garanteaza disponibilitatea în stoc a produselor afisate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, daca livrarea nu s-a efectuat incă.

Vânzătorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului fată de orice client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la clientul respectiv.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificată de dumneavoastră este gresita etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzători pentru expedieri întarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstante independente de vointa noastra.

7. Acceptarea

Acceptarea va fi facută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de SC GRAPHOS SRL, Cumpărătorul beneficiaza de returul produselor în 10 zile.

8. Transferul proprietații

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumparatorului în locația indicată în comandă (întelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

9. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.